In de buurt

Dilsen-Stokkem is een landelijk stadje aan de oevers van de Maas, centraal gelegen in Rivierpark Maasvallei. De Maas vormt de scheiding tussen België en Nederland doorheen ‘Het Maasland’ van Lanaken tot Kinrooi. Een perfecte uitvalsbasis om de hele regio te verkennen.

Belgisch Limburg

 

Nederlands Limburg

 

Shoppen

 

Wellness

 

Natuur

Nationaal Park Hoge Kempen ligt op boogscheut van onze vakantiewoning, alsook Rivierpark Maasvallei en Grenspark Kempen-Broek.

Nationaal Park Hoge Kempen

 

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een beschermd natuurgebied van 12.000ha dat zich uitstrekt over 10 Limburgse gemeenten. Het is het enige Nationaal park in België, en daarmee het bekendste natuurpark van het land.  

Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide, grote waterplassen, stuivende duinen, spiegelende vennen, en uiteraard een waaier aan diersoorten. Daarenboven bieden hoge toppen boeiende vergezichten zoals het bekende Terhills (vroeger Connecterra), gekozen tot mooiste panorama van België.

Rivierpark Maasvallei

 

Ontdek de wondermooie natuur van Limburg waardoor de Maas stroomt: een indrukwekkende rivier die 40 km lang de Belgisch Nederlandse grens vormt van Maastricht tot Kessenich.  Een gevarieerd landschap met een wirwar van oude rivierarmen, stroomgeulen, grindbanken, …

Grenspark Kempenbroek

 

Op de grens van beide Limburgen en Noord-Brabant ligt het GrensPark Kempen~Broek , een 25000 ha groot gebied dat nat afwisselt met droog, open met gesloten, natuur met cultuur. Het strekt zich uit over de gemeenten Cranendonck, Weert, Nederweert, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik.

Het Kempen~Broek onthult een ware mozaïek van landschappen. Je vindt hier moerassen, beekvalleien, vennen, bossen, heide, hooilanden, weilanden, akkers en grootschalige landbouwgebieden. Kortom, voor elk wat wils met water als centrale thema. Op talloze manieren kan je het Kempen~Broek verkennen. Je kan hier niet alleen wandelen maar ook fietsen, mountainbiken, paardrijden en mennen. Vele zeldzame planten- en diersoorten voelen zich hier thuis.

Eten & Drinken

Limburgers houden van lekker eten en drinken. Laat je culinair verwennen door onze Limburgse smaken…  De Limburgse vlaai mag zeker niet ontbreken op 1 van je uitstappen in de buurt.

Tavernes

 

Restaurants 

 

Wijndomeinen in de buurt

 

Ontbijten

 

Activiteiten

Spring op je fiets, elektrische step of vespa en verken het Limburgs fietsroutenetwerk van knooppunt tot knooppunt. 

Fietsroutes

 

Verhuur

 

Wandelroutes

 

Andere Sporten

 

Cultuur & Erfgoed